Wie is Hannes Desmedt?

Een geboren gastheer met een passie voor het ontwikkelen en serveren van cocktails? Een professional die uitblinkt in service, spontaniteit en creativiteit? Eersteklas sommelier die zelf ook graag geniet van een goed glas wijn/bier/aperitief? Het antwoord: all of the above!

Stilzitten is niks voor Hannes. En maar goed ook, want de cocktailwereld is een uitdagende wereld. Maar het is een wereld waar hij me volledig in thuis voelt. Hannes blijft verrassen en streeft altijd naar het beste resultaat. Ook wanneer het om alcoholvrije cocktails gaat, een cocktailcategorie met zó veel potentieel die veel te vaak over het hoofd gezien wordt.

Hannes studeerde Wijn- en Drankenkennis aan RHIZO Kortrijk en kon als jonge sommelier aan de slag bij Table D’Amis, vervolmaakte zijn kennis over (alcoholvrije) cocktails en drinks & food pairing bij Hertog Jan en leerde alles over gastvrijheid en hospitality bij Hof van Cleve.

Een intens en prachtig parcours en sinds 2017 heeft hij Wine Blend – cocktail experiences opgericht.

MIJN VERHAAL

2011

tabledamislogo

Table d’Amis 

Sommelier

2011

tabledamislogo

Table d’Amis 

Sommelier

2012

Wine Blend - Sommelier - Bartender - Hannes Desmedt - Logo Hertog Jan

Hertog Jan 

Barmanager/sommelier

2013

copa jerez3

Copa Jerez

Best Sommelier – Winner

2013

copa jerez3

Copa Jerez

Best Sommelier – Winner

2015

Logo diageo World class

Diageo Worldclass 2015

Hannes Desmedt – Top 5

2016

logo hof van cleve

Hof  van Cleve 

Chef de Rang

2016

logo hof van cleve

Hof  van Cleve 

Chef de Rang

2017

logo wine blend

Wine Blend – Cocktail experiences

by Hannes Desmedt

2018

Wineblend - Hannes Desmedt - Sommelier - Harvey & Lewis bar

Harvey & Lewis Bar

Mobiele Booze Truck

2018

Wineblend - Hannes Desmedt - Sommelier - Harvey & Lewis bar

Harvey & Lewis-bar

Mobiele Booze Truck

2019

Wineblend - Hannes Desmedt - Sommelier - Campari Negroni Competition

CAMPARI NEGRONI COMPETITION

Hannes Desmedt – Winner

2020

Wine Blend - cocktailshop - logo

DECOCKTAILSHOP.BE

Online webshop
by Wine Blend

2020

Wine Blend - cocktailshop - logo

DECOCKTAILSHOP.BE

Online webshop voor
pre-batch cocktails

Hannes Desmedt - Wine Blend - Sommelier - Bartender- Apero Maison

2021

Wine Blend - Apero Maison - logo

APERO MAISON

Cocktailboek met
Borgerhoff & Lamberights

Getuigenissen

Jelle Cattelein
Jelle Cattelein
HUIS VAN WONTERGEM
PROFESSIONEEL EN VERFIJND

“Na een toptijd op de schoolbanken namen Hannes en ik samen hetzelfde gastronomische pad. Table d’amis en Hertog Jan waren de sterrenzaken waar we enkele jaren  zij aan zij hard  samenwerkten. En onze gedrevenheid en passie zorgden ervoor dat we op internationaal niveau wedstrijden wonnen. Hannes is ontzettend professioneel en verfijnd, waardoor hij alle situaties aankan.”

Keith Cuveele
KEITH CUVEELE
BARMANAGER SPREZZA
GROOT GEVOEL VOOR GASTVRIJHEID

Hannes is droom om mee samen te werken. Professioneel, stipt, accuraat, groot gevoel voor gastvrijheid en altijd correct. Natuurlijk heeft Hannes, met al zijn opleidingen en passie, meer dan een ruime kennis heeft van zaken. Spirits, wijn, cocktails,… noem het op, Hannes kan overal wel iets over vertellen! Ik werkte al vaak met Hannes samen en hij is de eerste die ik contacteer wanneer ik iemand nodig heb om ons team aan te vullen!

Louis Ottevaere
LOUIS OTTEVAERE
NUDE BAR
VERTROUWELIJK VERRIJKEND

“Vertrouwelijk verrijkend past bij de service van Hannes. Daarom werken we graag samen met Hannes. Echt een meerwaarde op maat voor je smaakervaringen! Net iets beter, net iets anders, net zo overdonderend. We vertrouwen erop dat hij ons zal blijven verrassen omdat zijn passie hem steeds doet groeien!

Dries Corneillie
DRIES CORNEILLIE
VOORMALIG SOMMELIER HERTOG JAN
WARE ENTERTAINER IN DE ZAAL

Het was altijd een plezier om met Hannes samen te werken! Zijn brede kennis van wijnen, spirits en alcoholvrije alternatieven gebruikte hij altijd op een creatieve manier. Niet-gangbare ingrediënten combineren met elkaar is jouw handelsmerk en dit zorgde vaak voor mooie verrassingen! Tenslotte is Hannes een professionele zaalman die gastvrijheid hoog in het vaandel draagt en tegelijk is hij een ware entertainer voor de gasten aan tafel, steeds klaar met een vleugje humor maar ook met veel overtuigingskracht!!

Xavier Fruy
Xavier Fruy
FRUY FINEST FOOD CATERING
AANGENAME, AUTONOME PARTNER

Wine Blend is een grote meerwaarde voor onze evenementen. Professioneel en betrouwbaar met een duidelijke communicatie vooraf en een passionele gedrevenheid tijdens elk event. Zijn goede organisatie en zijn onmiskenbaar talent zorgen ervoor dat hij services levert in alcoholvrije dranken op een niveau dat we nog zelden meemaakten. Wine Blend is een zeer aangename, autonome partner. 

Lou Claessens
LOU CLAESSENS
BRAND AMBASSADOR SEEDLIP
KALME GEORGANISEERDE PROFESSIONAL

“De eerste keer dat Hannes mij opviel was een aantal jaar geleden. Tijdens de “Mystery Box Challenge” op de finale van  de Worldclass, stond hij, gewapend met boek en pen, rustig te werken terwijl iedereen aan het rondrennen was. Hannes, de kalme georganiseerde professional zoals hij bekendstaat in onze wereld. Vandaag de dag kijk ik nog altijd op naar zijn organisatietalent en zijn oog voor finesse. Iets wat vaak ver te zoeken valt in onze wereld. Het maakt me blij & trots dat ik nog altijd met hem kan samenwerken.”

Bram Lemmens tr
BRAM LEMMENS
SYNTRA WEST
VERRASSEND CREATIEF

“Samenwerken met Hannes is een echt plezier.  Hij werkt secuur en is steeds goed voorbereid.  Omdat hij steeds op zoek is naar nieuwe trends en tendensen weet hij je steeds weer op een creatieve manier te verrassen.” 

Serge Sierens def
SERGE SIERENS
HOF VAN CLEVE
PERFECTE TEAMPLAYER

“Hannes is een geboren bartender met hart en ziel voor het maken van cocktails. Zijn passie uit zich eveneens in zijn streven naar het serveren op de perfecte professionele manier. Hij heeft zich verder geperfectioneerd in verschillende gastronomische topzaken waaronder het Hof Van Cleve. Zo heeft hij zich in de loop van de jaren verfijnd in de serveertechnieken. Tegelijk kon Hannes bewijzen dat hij de perfecte teamplayer is. Het is zalig iemand te zien en te horen die zo een passie heeft voor het ontwikkelen, ontdekken en serveren van dranken en cocktails.”

Guido Francque
GUIDO FRANCQUE
CONSULTANT
BEWONDERENSWAARDIGE PRO

“Hannes Desmedt heeft de ultieme weg gevonden, om zijn ongebreidelde creativiteit te leren ordenen en te finetunen, opdat ze enerzijds niet verloren gaat en anderzijds tot grandioze resultaten leidt. Dat maakt hem tot een van de meest bewonderenswaardige jonge karakterpro’s die ik ooit mocht begeleiden. De meest beslissende aanzet tot zijn ontplooiing merkte ik tijdens zijn voorbereiding voor het wereldkampioenschap Sherry & Food, waar hij – dank zij zijn onberispelijke disciplinaire organisatie en houding – het tot wereldkampioen schopte. Dit was voor hem dé springplank tot wat hij vandaag geworden is, een all-drinks-toptalent.”

Thibaud Ducoulombier
Thibaud Ducoulombier
TD MIXOLOGY
CREATIVITY IS KEY & SKIP THE BAD DAYS

Meer dan een plezier om met Hannes samen te werken. Altijd opnieuw met een glimlach en topmotivatie aanwezig. Dankzij zijn culinair en gastronomisch pad weet hij ook altijd een verrassende intake te geven. Ik zie onze samenwerking in de toekomst enkel groeien. Doe zo voort ?